Jul
29

Hurra, vi är bättre än USA!

skriven av: ailas  kl:11:44, 2011

lekplats22

Jahapp, nu har ett nytt regnområde lagt sig framför vår sköna sommarsol och dagens planerade utflykt fick ställas in på kort varsel.  :(

Tur att jag i alla fall hann en sväng ut i trädgården för att fylla på dagens C-vitamin- och järnbehov. Det behövdes bara en näve hallon och några svarta vinbär, färska och direkt från busken, så var den saken avklarad.

Men nu regnar det! Vad jag förstår är det en signal för att jag borde börja med städningen… Men, jag vore inte jag, om jag inte sprattlade emot och förhalade det hela en del!

Så jag tittade runt lite bland dagens rubriker och såg ytterligare en gång hur bra det går för Sverige. Visst, tigern tassar på och trevligt är väl det! Nu ska dessutom självaste David Beckham börja designa kalsonger för H&M, vilket givetvis kommer att innebära ett jättelyft. Grattis alla killar, nu kan ni välja, om ni ska paketera i Borg, Salming eller Beckham!

Enligt Statistiska centralbyrån växte vår BNP med 5,3 procent under andra kvartalet jämfört med förra året och har dessutom vuxit med 1,0 % från första kvartalet. Hushållen fortsätter att konsumera, tydligen främst bilar och konsumtion utomlands. Jag som tittar lite skamset på min gamla bil på uppfarten och konstaterar att det var ett tag sedan jag var utomlands… Därmed har jag inte bidragit mycket till de positiva siffrorna då, gissar jag.

I rapporterna konstateras också att utgifterna för bränsle och el minskat. Sant, elräkningen är betydligt trevligare just nu under sommarmånaderna. Men, vänta bara: Det kommer en vinter och då kommer vi att svära på nytt!

Om den svenska tigern mår bra, så är det desto sämre ställt med USA:s ekonomi tydligen. Pappatiger Anders Borg kallar situationen där för mycket besvärlig och menar att båda de politiska alternativen där spelar ett ansvarslöst spel, utan att vara kapabla till nödvändiga åtgärder. Nåväl, det kommer kanske en tid då de helt enkelt måste göra något? Men, USA är trots allt inte Grekland, men borde inte rimligen ha så enorma skulder. Fast Obama förhalar och förhalar, lite samma situation som med min städning, alltså. Han kommer kanske att få höja skatterna liksom jag får plocka fram dammsugaren.

Sanningen brukar förr eller senare att komma i kapp oss alla.  :)

Trevlig fredag, kära bloggbesökare.

Media: DN SvD 2 3 4 5

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , I

12 Svar på “Hurra, vi är bättre än USA!”

 1. Anagonda sade:

  Jag hoppas att du har kommit i gång med städningen NU!
  Jag ska göra det “snaaart”.

 2. Britta sade:

  Hade inte regnet och dammsugaren varit - så skulle vi tagit en fika idag - perfekt väder för detta! Då hade vi hjälpt till lite ytterligare med BNP-et!

 3. ailas sade:

  Anagonda: Dammsugaren ligger framme nu, så… men ska nog handla lite först.

 4. Agneta sade:

  Hej, Ailas!
  Anders Borg slår sig för bröstet men jag är inte övertygad om att de mindre bemedlade, sjuka, utförsäkrade, pensionärerna i vårt land gör sak samma!

  Obama vill höja skatterna för de som har “lite för mycket”, men se det vill såklart inte de konservativa, så nu tjafsar dom…!

  Vilken lycka att ha tillgång till vitaminer utanför dörren :-)

  Just nu hör jag på radion att det ska bli begravningar i Norge i dag och fr. Sverige kommer Juholt att medverka men ej vår stadsminister….:-(
  Han har varit “osynlig” som vanligt, vid katastrofer :-(

  Enl. en undersökning är nu Stoltenberg populärare än självaste kungen…! Det du!

  Regn verkar var på ingående här…alltså inget nytt under solen ;-)
  Kram, Agneta

 5. ailas sade:

  Britta: Jaaaa, precis… Vi får hjälpa upp vid nästa lämpliga tillfälle. Dessutom kan vi ha det lite trevligt under tiden.
  Nu har jag varit och handlat, så nu kommer jag inte undan längre. Alltså: Dammsugaren nästa!

 6. ailas sade:

  Agneta: Hej! Här har det också regnat, det kom ju från öster denna gång… Visst är det trevligt med en trädgård, i alla fall i vissa avseenden. Blommor, frukt och bär hör dit. :)
  Ja, Borg han är jätteduktig… vår tigerpappa. Haha!

  Reinfeldt är alltid osynlig och iofs känns det kanske naturligare att Juholt är med, om nu någon ska det. Han har också varit tämligen tyst. Jag är inte säker på att de anhöriga blir gladare av det, förresten. :( Jag är inte ens säker på att de som utåt sörjer mest… verkligen gör det. Tänkte på ex Facebook…
  Apropå terrorattacker, minns inte Sveriges agerande 2001 när nästan 3.000 miste livet i New York och ytterligare 6.000 skadades.
  Jag tycker bara att det är lite läskigt hur många grupper använder sådana här vansinnessaker för att vinna politiska poäng. Det börjar bli hög tid att människorna börja närma sig varandra, det är nog den enda möjligheten till att terrorsituationen i världen blir bättre.
  Kraaaam!

 7. Ingrid sade:

  Ingen städning här idag inte, den som spar han har!

  Kram och trevlig fredagskväll!

 8. ailas sade:

  Ingrid: Bra, Ingrid… jag håller på dig! :) Själv var jag så illa tvungen, men nu är det klart.

  Kram!

 9. Lotta sade:

  Satt just och tänkte på dig och så fanns där en kommentar i mitt nya inlägg. Telepati….
  Så har du fått städat och fint medan du tittat ut på regnet.
  Utflykten får du ta i morgon!
  Ha en trevlig kväll och njuta av energin du spridit i ditt hem.

  Kram

 10. ailas sade:

  Lotta: Haha, ja… där ser man…!
  Ikväll kommer dottern hem från Stockholm, så det blir lite familjeträffar i helgen. Mysigt till max.
  Får ta utflykten någon dag nästa vecka!
  Ha en skön kväll!
  Kram!

 11. Inga Magnusson sade:

  En öm tå det där med städningen som det inte vill bli tillräckligt mycket regn för! Jag har en lista här, ogjord. även om det regnat så har de dagarna gått åt till bilåkande.

  Ekonomin i Sverige går bra och det glädjer oss förstås. Jag tänker särskilt på att pensionerna ökar lite då, hoppas jag i alla fall, när BNP går upp. För visst är de beräknade utifrån ekonomisk tillväxt. Sen har det tydligen en del med penislängd att göra också, jag vet inte om Borg har sett det, enligt forskning vid Helsingfors universitet. Jag skriver om det på min blogg. ;-)

  Märkligt att höra om att hela länder, så som Grekland och USA hotas av konkurs. Undrar om något land hittills har gått i konkurs och hur det i så fall blev?

 12. ailas sade:

  Inga Magnusson: Jag brukar säga att städningen springer då inte bort, så… Igår var jag riktigt effektiv, fungerade bra när jag väl kom i gång!
  Vi får hoppas att ekonomin hålls uppe, men visst är det oroväckande med alla länder som inte har mycket koll! De kommer att påverka oss andra också. USA har alldeles för stora skulder, vilket egentligen är märkligt… Skulle de ju inte behöva ha!
  Inget land kan få i konkurs helt, de måste ju finnas kvar… men en mycket olustig situation så klart.