Nov
4

Guld är alltid GULD!

skriven av: ailas  kl:20:21, 2011

Guldkusten, guldrusher, guldmedaljer, investeringsguld… Guld ger glöd i blickarna!

Guld med sin karakteristiska gula färg och starka glans har alltid ansetts vara värdebeständigt och har således varit eftertraktat; historiskt som betalningsmedel, men idag går ca 70 % till smycken. Guld är det mest smidbara och duktila av alla metaller och ett enda gram guld kan slås ut till ett kvadratmeter stort blad. Fantastiskt, icke sant!

Idag när världsekonomin och stater gungar har guldet åter hamnat lite extra i fokus. Många vill handla med guld. Det finns de som har ”en massa skräp” liggande hemma i lådorna till ingen nytta och som gärna vill rensa och så finns det de som gärna köper upp guldföremål.

En väninna till mig berättade för någon tid sedan – glädjestrålande - hur hon hade fått en massa tusenlappar för sitt ”onödiga skräp” och hur hon sedan använde pengarna till en resa ner till värmen.

Ett smidigt sätt att sälja guld är att göra det via Internet.  GULDBREV är en säker och populär sajt på nätet som samarbetar med Posten och erbjuder bättre betalt – med prisgaranti - än konkurrenterna, eftersom man slipper dyra lokalkostnader.

Hanteringen är enkel: Du kan via deras hemsida eller per telefon beställa deras Guldbrev, följa instruktionerna och sedan skicka in avtalet och guldet som rekommenderat brev i säkerhetspåsen. Porto ingår och försändelsen är försäkrad upp till 100.000 kr. Givetvis har du även ångerrätt, om du av någon anledning skulle ångra dig.

Betalningen kommer inom 24 timmar på ditt konto.

Enkelt och smidigt alltså.

Så hur har du det med ”skräpet”? Jag ska faktiskt gå och titta efter hur läget är här hos mig.  :)

guldbrev

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , I

30 Svar på “Guld är alltid GULD!”

 1. Ingrid sade:

  Jag gjorde mig av med en del “skräp” för många herrans år. Förmodligen borde jag ha behållit det ett tag till, men det kändes rätt då och sålt är sålt ;)

  Kram och trevlig helg!

 2. dr Feelgood sade:

  Ett råd som kan vara guld värt! Har väl några guldsaker hemma, man kanske skulle pröva detta och inte tänka för mycket på det latinska uttrycket av Vergilius: Auri sacra fames, den förbaskade törsten efter guld!

 3. Anagonda sade:

  Oj kul! Jag gjorde detta för ett par veckor sedan på just den där sajten. Funkade kanon och jag blev rik för dagen. Synd jag inte hade mer bara.

 4. Amanda F sade:

  Jag väntar nog. Tror att priset kan stiga.

 5. Karin sade:

  Jag omvandlade mitt guldskräp till pärlor som min dotter fick när första barnbarnet kom:)

 6. ailas sade:

  Ingrid: Synd att man inte kan sälja två gånger. :)
  Kram tillbaka!

 7. ailas sade:

  dr Feelgood: Jag har mest kattguld och en gullig katt.

 8. ailas sade:

  Anagonda: Ojdå, då blev det inlägg i tiden utan att jag visste om det. Kul att du var nöjd.

 9. ailas sade:

  Amanda: Guldet håller väl värdet i alla fall, så varför inte vänta.

 10. ailas sade:

  Karin: Så smart gjort. Fiffig du är, men det visste jag!

 11. Znogge sade:

  Smidigt i all ära! Men just detta anonyma sätt att sälja sitt guld gjorde att min svärmor blev ryckt på sitt halsband. Jag vägrar med andra ord.

 12. ailas sade:

  Znogge: Jag minns att hon råkade ut för något, men har glömt detaljerna. Men, det var väl inte via en nätsajt?

 13. Anna-Lena sade:

  Det låter riktigt intressant det här med guldbrev. Jag tror dock inte att det skulle inbringa någon förmögenhet för min del, för det handlar om att skicka in ett par udda små örhängen, och en liten ring tunn som en sytråd:-)

 14. Znogge sade:

  Nej,nej. Men stulet guld säljs gärna så. Anonymt och bra…

 15. Britta sade:

  Detta bekymmer har jag inte. I min låda finns några minnen. Dem sparar jag till slutet. Barnen får ev omsätta det lilla i pengar om de vill…

 16. ailas sade:

  Anna-Leena: Dessvärre samma sak här, kontot skulle inte bli särskilt mycket fetare. :)

 17. ailas sade:

  Znogge: Ja, det är så sant! Det är svårt att hindra dem som är ute i olagliga ärenden, de hittar alltid vägar. Om inte andra, så illegala!

 18. ailas sade:

  Britta: Det är också en lösning. Kära minnessaker ska man nog inte avyttra, men det andra… “skräpet” däremot. :)

 19. Lotta sade:

  Dåligt med guld här hos mig, jag har aldrig varit flickan med guldet. Har hållit mig till andra metaller, tråkigt nog.
  Men jag är rik på annat, idag är jag väldigt lövrik, de ser nästan ut som guld kan jag säga. Men det är nog dålig förtjänst på dem.

  Ha en go söndag!

  Kram

 20. Kattägare sade:

  Kom på ett roligt exempel med en guldring som Jean-Paul Sartre tog en gång i tiden någonstans. Tyvärr kunde jag inte hitta stället. Men han använder sig av exemplet för att förklara begreppet ”negativitet”. Men det var något i stil med att guldet inte kan finnas utan hålet och vice versa. Endast mot bakgrund av någonting annat kan man se saker och ting. Människan finns s a s endast p g a det hon inte är – mer existentiellt alltså.

  ”När jag kommer in i kafeet för att leta efter Pierre, organiserar sig alla föremål i rummet till en bakgrund, mot vilken Pierre avtecknar sig som det som bör framträda”.

 21. ailas sade:

  Lotta: Lövguld har även jag, börjar blir ett riktigt tjockt lager på sina ställen. Tror inte heller att någon vill betala några större summor för mina löv. Visst är det synd!
  Kram tillbaka!

 22. ailas sade:

  Kattägare: Den gode Sartre var allt bra duktig på att hitta på diverse förklaringar och formuleringar. Bättre eller sämre, vad vet jag!

 23. Agneta sade:

  Goder afton i stugan ;-)
  Ja du, guld är en bra valuta, har alltid varit och kommer alltid att vara till skillnad mot Euron t.ex. Den ska räddas till varje pris även om Grekland ska sänkas med andra länder i bakvattnet och Merkel tuffar på, som den värsta lokförare ;-)Det osar…

  Att köpa upp guld i tider som dessa när priset är så högt förvånar mig en aning och undrar vad som är på gång?
  Hade jag haft något att sälja så inte sjutton hade jag nappat på denna sajten som just nu skänker mig en trisslott om jag gör affärer före midnatt. Låter som en desperat köpare och sådana lockande erbjudanden som en trisslott..njae..inte för mig tack!
  Nä du, mitt kontonummer lämnar jag icke ut, trots att om dom lagt ut postens logga ( utan länk !)på hemsidan.
  Hade jag däremot öppnat bifogad fil till ett mail jag fick i dag så hade jag varit mångmiljonär :-))
  Att dom aldrig tröttnar?
  Nattiskramar, Agneta

 24. ailas sade:

  Agneta: Jag tycker att det är ganska upprörande hur rika stater så fullkomligt ansvarslöst har förstört ekonomin genom politisk flathet att bara ge och ge… för förr eller senare kommer sanningen i kapp. Att sedan andra förväntas betala… vet jag inte heller om jag tycker om. Nu verkar Berlusconis Italien också få smaka på de ytterst bittra dropparna. Ledargossen själv simmar för all del vidare på samma gamla sätt!
  Guld ja, det är alltid fråga om en balans mellan säljare och köpare. Gissningsvis tycker säljarna att det trots det relativt höga priset är läge att köpa… Dra sedan vilka slutsatser man vill av detta! :) Kram på dig!

 25. Sylvia sade:

  Jag hade en del “guldskräp” som låg till ingen nytta i byrålådan så varför inte sälja det. För ett tag sedan gjorde jag mig en bra slant genom ett besök hos Lars-Yngve Johansson som driver en antikaffär i Stockholm och är även aktuell som smyckes- och silvervärderare för TV Antikrundan.En riktigt kul herre. Guldpriset ligger ungefär lika hos de flesta köparna. Hade fått några ören mer idag men varför ska man vänta….snart faller priset ;-)
  Länken till inlägget jag skrev då.

  http://cobra38.wordpress.com/2011/03/15/guldet-str-hgt-i-kurs-just-nu/

  Kram och ha en fin höstvecka!

 26. ailas sade:

  Sylvia: Härligt, härligt… och nu gissar jag att du har gjort dig av med pengarna, till något roligt och nyttigt?
  Som det ska! :) Tack för tipset!
  Kram och ha det jättegott du också.

 27. annalena sade:

  Hej Aila,
  Hur kommer jag in på tankerummet om jag har en annan mailaddress?
  Jag är bortrest från min dator och har skaffat Gmail.

 28. Britta sade:

  Frågan är om någon vill ha annat jox: Gamla järnljusstakar, höganäskrukor med skamfläckar, byttor&pottor? Blir det sopstationen månntro?

 29. ailas sade:

  Annalena: Du bör kunna logga in från vilken dator som helst: http://tankerummet.ning.com och så dina vanliga inloggningsuppgifter.

 30. ailas sade:

  Britta: Ja, du… det är då frågan! I helgen var jag på en antik- och samlarmässa och där salubjöds det allt möjligt av det där slaget du nämnde! Ska nog skriva ett inlägg om det, förresten!